İsrail’in 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki saldırıları devam ediyor. Habbuş’ta 12 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.
İsrail’in 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki saldırıları devam ediyor. Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail uçaklarının akşam saatlerinde Habbuş beldesini hedef aldığını duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, son saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 25 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bakanlık yetkilileri, yaşamını yitirenler arasında bir kız çocuğu ile dört kadının bulunduğunu belirtti. Daha önceki açıklamalarda ise altı kişinin öldüğü, sekiz kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasında 17 Nisan’da başlayan 10 günlük geçici ateşkesin üç hafta daha uzatıldığını duyurmuştu. Ancak bu uzatmaya rağmen İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürüyor.
Hizbullah, ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine yönelik saldırılar düzenliyor.
İsrail ordusu, 2 Mart tarihinde Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatmıştı. Bu saldırılar sonucunda ülkenin güneyindeki birçok beldeyi işgal etti.
Lübnan hükümeti, bu süreçte ülkede yerinden edilen kişi sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında 2 bin 600’den fazla kişi hayatını kaybetti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap