Atlanta’da Waymo’ya ait yaklaşık 50 sürücüsüz araç, bir mahalleyi sararak trafiği aksattı. Şirket sorunun yazılım hatasından kaynaklandığını açıkladı.
ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde, yaklaşık 50 sürücüsüz aracın aynı anda bir mahalleyi mesken tutması, sakinlerin tepkisini çekti ve kısa süreli trafik karmaşasına yol açtı. Olay, Buckhead bölgesinde aynı sokaklar üzerinde tekrar tekrar hareket eden otonom araçlar nedeniyle yaşandı.
Yerel medyada yer alan görüntülerde, Waymo şirketine ait otonom araçların Battleview Drive çevresinde sürekli olarak hareket halinde olduğu gözlemlendi. Mahalle sakinleri, araçların aynı güzergahta tekrarlayan geçişlerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.
Vatandaşların araçların geçişini engellemeye çalıştığı anlar da kaydedildi. Bu müdahaleler sırasında sürücüsüz sistemlerin manevra yapmakta zorlandığı aktarıldı. Yaşanan yoğunluk, bölgede trafikte ciddi aksamalara neden oldu.
Waymo yetkilileri, olayın kaynağının bir yazılım hatası olduğunu açıkladı. Şirket sözcüsü, tespit edilen hatanın giderildiğini ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli güncellemelerin tamamlandığını belirtti.
Bu olay, sürücüsüz araç teknolojilerinin günlük yaşamda ortaya çıkarabileceği öngörülemeyen sorunları tekrar gündeme getirdi. ABD’nin çeşitli şehirlerinde ticari robotaksi hizmeti sunan Waymo’nun yaşadığı bu durum, otonom sistemlerin güvenilirliği ve şehir yaşamına entegrasyonu üzerine yeni tartışmaları başlattı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap