ABD Başkanı Trump, Çin ziyaretinde Joe Biden’ı hedef alarak, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in kendisini başarıları nedeniyle tebrik ettiğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin ziyaretinde yaptığı açıklamalarda eski ABD Başkanı Joe Biden’ı hedef aldı. Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in kendisini “muazzam başarıları” dolayısıyla tebrik ettiğini belirtti.
Trump, Xi’nin ABD’yi “gerileyen bir ülke” olarak tanımlarken Biden dönemine atıfta bulunduğunu iddia etti. Çin liderinin bu yorumunun, Trump’ın kendi başkanlığı dönemindeki ilerlemelere bir işaret olduğunu öne sürdü.
Xi Jinping’in Biden dönemi konusunda “haklı” olduğunu savunan Trump, bu süreçte Amerikan ekonomisinin, siyasetinin ve toplumsal yapısının zayıfladığını ileri sürdü. Trump, kendi başkanlığıyla birlikte bu alanlarda “atılımlar yaptıklarını” kaydetti.
Trump, kendi döneminde Venezuela ve İran’da “askeri zaferler” kazandıklarını iddia etti. ABD Başkanı, İran’ı askeri açıdan “yok etmeye” devam edeceklerini belirtti. Trump, “Artık ABD, dünyanın en gözde ülkesi ve umarım Çin’le ilişkilerimiz her zamankinden daha güçlü ve iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap