Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Eski Başkan, talebin kendisinden geldiğini ve liderlerin onayladığını duyurdu.
ABD eski Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasında 9, 10 ve 11 Mayıs tarihlerini kapsayan üç günlük bir ateşkesin ilan edildiğini duyurdu. Trump, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bu ateşkes talebinin doğrudan kendisinden geldiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin bunu onayladığını belirtti.
Ateşkesin, tüm kinetik askeri faaliyetlerin askıya alınmasını içereceği bildirildi. Trump’ın açıklamasına göre, ayrıca her iki ülkeden biner mahkumun takas edileceği bir hapishane değişimi de gerçekleştirilecek.
Trump, ateşkesin Rusya’daki Zafer Günü kutlamalarına denk geldiğini vurguladı. Ukrayna’nın da İkinci Dünya Savaşı’nın önemli bir parçası ve faktörü olduğunu hatırlattı. Eski Başkan, hem Rusya hem de Ukrayna için bu günlerin anlamını öne çıkardı.
Donald Trump, açıklamasında, bu ateşkesin “çok uzun, ölümcül ve zorlu bir savaşın sonunun başlangıcı” olmasını umduğunu dile getirdi. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük çatışma olarak tanımladığı bu savaşı sona erdirmek için görüşmelerin devam ettiğini ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap