SON DAKİKA
--:--:--

İsrail’in Ateşkes İhlalleri Lübnan’da 25 Can Aldı

İsrail ordusunun 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 25’e yükseldi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İsrail’in Ateşkes İhlalleri Lübnan’da 25 Can Aldı

İsrail ordusunun 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi. Lübnan resmi haber ajansı NNA, gün içinde birçok beldenin hedef alındığını bildirdi.

NNA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail uçakları sabah saatlerinde Zerariye beldesine saldırı düzenleyerek 2 kişinin ölümüne neden oldu. Tora beldesindeki iki ayrı saldırıda ise 5 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

İsrail’e ait insansız hava araçları (İHA) Sultaniye, Haris ve Deyr Antar gibi beldeleri hedef aldı. Sultaniye’de 4, Arap Cel’de 3 sivil hayatını kaybetti. Kefr Şuba ile Kefr Hammam arasındaki bir araçta bulunan 1 sivil savunma personeli de İHA saldırısında öldü.

Düveyr beldesine yönelik saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi. Cebşit beldesinde bir motosiklete düzenlenen İHA saldırısı 1 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Öğle saatlerinde Beyt Yahun, Şakra ve Kefre gibi beldelere yapılan saldırılarda toplam 5 kişi daha hayatını kaybetti.

İsrail topçuları sabah saatlerinde Kalile, Maaliyye ve Hinniye beldeleri arasındaki bölgeyi bombaladı. Ordu, Abbasiyye, Numeyriyye ve Tayr Falsay gibi bölgeler için saldırı tehditlerinde bulundu.

Hizbullah’tan Misilleme Saldırıları

Hizbullah, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda, ateşkes ihlallerine yanıt verdiğini duyurdu. İşgal altındaki Bayyada beldesinde bir iş makinesini İHA ile vurduğunu bildirdi.

Örgüt, Lübnan’ın güneyindeki Hiyam beldesinde İsrail askerlerini roketlerle hedef aldı. Deyr Suryan beldesinde ise İsrail askerleri ve bir Merkava tankına saldırı düzenlediğini belirtti.

Hizbullah, gün içinde İsrail askerleri ve araçlarını 11 kez hedef aldığını açıkladı. Yerel saatle 14.00’te İsrail’in kuzeyindeki Nehariya yerleşiminin güneyindeki Şıraga Üssü’ne roket saldırısı gerçekleştirdi.

Ateşkes Süreci ve Bölgedeki Gerilim

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta uzatıldığını duyurdu. Ancak İsrail ordusu, bu karara rağmen Lübnan’ın güneyindeki saldırılarını sürdürdü.

İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatmış, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti. Lübnan hükümeti, bu süreçte yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında yaklaşık 2 bin 700 kişinin öldüğünü bildirdi. Bölgede gerilim, İsrail’in saldırılarını sürdürmesi ve Hizbullah’ın misillemeleriyle devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ukrayna Karadeniz’de 20 Rus Gemisini Vurduğunu Duyurdu
Ukrayna Karadeniz’de 20 Rus Gemisini Vurduğunu Duyurdu
Zelenskiy Ukrayna Cephesinin Güçlendiğini Açıkladı
Zelenskiy Ukrayna Cephesinin Güçlendiğini Açıkladı
New York Times İsrail’in Ahmedinejad’ı İran Başına Getirme Planını Ortaya Çıkardı
New York Times İsrail’in Ahmedinejad’ı İran Başına Getirme Planını Ortaya Çıkardı
Netanyahu’dan Türkiye ve Osmanlı’ya Asılsız İddialar
Netanyahu’dan Türkiye ve Osmanlı’ya Asılsız İddialar
Netanyahu’nun Eşine Ömür Boyu Koruma Şabak Tarafından Sağlanacak
Netanyahu’nun Eşine Ömür Boyu Koruma Şabak Tarafından Sağlanacak
Meksika Chiapas’ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem Tsunami Uyarısı
Meksika Chiapas’ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem Tsunami Uyarısı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması