İran Devrim Muhafızları, İsrail’in Lübnan’dan çekilmesini şart koştu. Ateşkes için İsrail’in saldırıları durdurması ve işgalden vazgeçmesi gerektiğini belirtti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınayarak, Tel Aviv yönetiminin Lübnan topraklarından çekilmesi gerektiğini bildirdi. Açıklamada, uluslararası kurumların ve ülkelerin tepkisinin İsrail üzerinde etkisiz kaldığı belirtildi.
İran devlet televizyonunda yer alan açıklamaya göre, Devrim Muhafızları, ABD’nin müdahalelerinin İsrail’in bölgedeki eylemlerini artırmaktan başka bir sonuç doğurmadığını vurguladı. İsrail’in ABD ve Avrupa ülkelerinin desteğine rağmen bölge halkının desteğini kazanamadığı ifade edildi.
Devrim Muhafızları, İsrail’in Lübnanlıların evlerini yıkmaya devam ettiğini belirterek, Lübnan halkının İsrail’in bölgedeki hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini savundu. İran, ateşkesin sağlanması için tüm cephelerde çatışmaların durdurulması gerektiğini belirtti.
Açıklamada, İsrail’in Lübnan halkına yönelik saldırılarını derhal sonlandırması, işgal ettiği Lübnan topraklarını boşaltması ve uluslararası sınırlara geri çekilerek Lübnan’ın toprak bütünlüğünü tanıması talep edildi.
Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in işgal altındaki Lübnan topraklarından çekilmeden bölgede kalıcı barışın mümkün olmayacağını yineledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap