İran’ın Ürdün’deki ABD askeri unsurlarına düzenlediği füze ve İHA saldırısında 2 ABD askeri öldü, 1 asker kayıp. CENTCOM detayları açıkladı.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın Ürdün’deki ABD askeri unsurlarına yönelik balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarında 2 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 1 askerin ise kayıp olduğunu açıkladı. Saldırıda 4 ABD askeri de yaralandı.
CENTCOM, 17 Temmuz tarihinde gerçekleşen saldırılara ilişkin detayları paylaştı. Açıklamada, İran balistik füzeleri ve İHA’larının Ürdün’deki ABD askeri unsurlarını hedef aldığı belirtildi. Saldırılarda iki ABD askerinin yaşamını yitirdiği, bir askerden ise haber alınamadığı ifade edildi.
Saldırılarda yaralanan 4 ABD askerinin Ürdün’deki hastanelerde tedavi gördükten sonra taburcu edildiği bilgisi verildi. Hafif yaralanan diğer personelin ise görevlerine döndüğü aktarıldı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İran’dan fırlatılan balistik füzelerin Ürdün’deki Muvaffak Salti Hava Üssü’ne isabet ettiği anlar yer aldı. Görüntüler, saldırının şiddetini ve etkisini gözler önüne serdi.
CENTCOM, hayatını kaybeden askerlerin kimlik bilgilerinin ailelerinin bilgilendirilmesinin ardından 24 saat içinde kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap