İstanbul’da bir araya gelen 8 ülkenin dışişleri bakanları, bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldıktan sonra ortak bildiri yayınladı.
Sekiz ülkenin dışişleri bakanları, İstanbul’da gerçekleştirdikleri toplantının ardından uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin ortak bir bildiri yayımladı. Toplantıya R4 Grubu ile Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya dışişleri bakanları katıldı.
Bakanlar, İstanbul’daki temaslarında ABD-İsrail ve İran arasındaki gerilim, İsrail-Filistin ihtilafı ve iki devletli çözüm ihtiyacını ele aldı. Ayrıca, Husilerin Suudi Arabistan ve Yemen Hükümeti’ne yönelik saldırıları, Babülmendep ve Hürmüz boğazlarındaki seyrüsefer güvenliği ile Karadeniz’deki artan gerilim gibi konular da masaya yatırıldı.
Ortak bildiride, bakanların bölgede barış ve istikrarı teşvik etme kararlılıkları vurgulandı. Bu meselelerin güvenlik, ekonomi ve ticaret üzerindeki etkilerinin diplomatik çabalarla ele alınacağı belirtildi.
Bakanlar, bölgesel çatışmaların diyalog, diplomasi ve gerilimin azaltılması yoluyla çözülmesinin acil bir ihtiyaç olduğu konusunda mutabık kaldı. Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda, süregelen tüm çatışmalara müzakereler yoluyla kalıcı çözümler bulunmasının gerekliliği ifade edildi.
Bu formatta diyaloğun sürdürülmesi, çatışmaların önlenmesi ve bölgede barış ile istikrarın geliştirilmesi amacıyla kararlaştırıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap