Afrika’dan dönerken 3 kişinin ölümüne neden olan hantavirüs şüphesiyle Hollanda bandıralı MV Hondius gemisindeki yolcular tahliye ediliyor. Fransa’da bir yolcuda semptomlar görüldü.
Afrika’nın batısındaki Cabo Verde’ye giden Hollanda bayraklı lüks yolcu gemisi MV Hondius’ta hantavirüs nedeniyle 3 ölüm yaşanmasının ardından tahliye operasyonu sürüyor. Arjantin’den hareket eden gemide 140’tan fazla yolcu ve mürettebat bulunuyor.
İspanyol Sivil Savunması, geminin İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’ndaki Tenerife’de bulunan Granadilla Limanı’na demirlediğini bildirdi. Limanda çekilen görüntüler, yetkililerin ve yolcuların tahliye sürecini detaylandırıyor.
Yetkililer, gemiden tahliye edilen yolcuların konvoylar halinde Tenerife’deki Sur-Reina Sofia Havalimanı’na götürüldüğünü açıkladı. Yolcuların bir kısmı Madrid’e ulaştıktan sonra sıkı önlemler altında askeri bir hastaneye sevk edildi.
Fransız yolcuların tahliyesi de gerçekleştirildi. Paris’e iniş yapan uçak, havalimanında acil durum hizmetleri tarafından karşılandı. Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, ülkeye getirilen 5 Fransız yolcudan birinde hantavirüs semptomları gözlemlendiğini belirtti. Yolcuların sıkı denetim altında izolasyon sürecine alındığı bilgisi paylaşıldı.
İspanya Sağlık Bakanı Monica Garcia, İspanyol vatandaşlarının 5’er kişilik gruplar halinde karaya çıkarılıp havaalanına nakledileceğini duyurdu. Tahliye uçakları gelene kadar yolcuların gemiden ayrılmayacağı belirtildi.
Bakan Garcia, ardından Türkiye, Fransa, İngiltere ve ABD’den gelen yolcuların tahliye edileceğini ifade etti. En son tahliye edilecek grubun Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer Asya ülkelerinin vatandaşları olacağı ve bu kişileri taşıyacak uçağın Tenerife’ye varmasının beklendiği kaydedildi.
Yaklaşık 30 mürettebatın ise gemide kalarak Hollanda’ya doğru seyredeceği bildirildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap