Polonya Başbakanı Donald Tusk ve yardımcısına yönelik suikast ihbarı sonrası bir şüpheli gözaltına alındı. Tusk, tehdidin ciddiyetini vurguladı.
Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Başbakan Yardımcısı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz’a yönelik olası bir saldırı planına ilişkin polise ulaşan ihbar üzerine harekete geçildi. Başbakan Tusk, suikast tehdidinde bulunan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Polonya İçişleri ve İdare Bakanlığı Sözcüsü Karolina Galecka, ABD merkezli X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Başbakan Tusk ve Milli Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz’a yönelik olası bir saldırı hakkında polisin bilgi aldığını belirtti. Güvenlik birimlerine derhal harekete geçme talimatı verildiği ifade edildi.
Hükümet Sözcüsü Adam Szlapka, Polsat News’e verdiği demeçte, durumun ciddiyetini vurguladı. Szlapka, Başbakan Tusk’ın yerel saatle 07.00 civarında tehdit hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Tusk’ın başkent Varşova’da resmi görevlerine devam ettiği ve güvenlik birimlerinin konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.
Başbakan Tusk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, suikast tehdidiyle ilgili şahsın gözaltına alındığını bildirdi. Tusk, polisin hızlı ve kararlı müdahalesi için emniyet güçlerine teşekkürlerini iletti. Polonya basınındaki haberlere göre, Tusk ve Kosiniak-Kamysz’a yönelik tehdidin e-posta yoluyla iletildiği öğrenildi. Başbakan Tusk daha önce Rusya’nın NATO’nun doğu kanadına yönelik hibrit saldırılarını artırma ihtimaline karşı uyarıda bulunmuştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap