Beyaz Saray, ABD ile İran arasındaki ikinci görüşmenin Pakistan’da yapılabileceğini açıkladı. ABD, ateşkes uzatma talebinde bulunmadığını belirtti.
Beyaz Saray, 15 Nisan 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, ABD ile İran arasındaki ikinci görüşmenin yine Pakistan’da gerçekleşebileceğini duyurdu. ABD, iki ülke arasındaki mevcut ateşkesin uzatılması yönünde resmi bir talepte bulunmadığını belirtti. Aynı basın toplantısında ABD Hazine Bakanı Bessent, İran petrolü ticaretindeki ödemeler nedeniyle Çinli bankalara yönelik yaptırım uyarısında bulundu.
ABD ve İran heyetleri, bir aydan uzun süren savaşın ardından varılan ateşkes sürecinde ilk kez Pakistan’da bir araya gelmişti. İlk görüşmelerde bazı konularda uzlaşma sağlanamaması üzerine gözler ikinci buluşmaya çevrilmişti. Daha önce ABD kaynakları, ikinci görüşmenin Avrupa’da yapılabileceği ihtimalini dile getirmişti.
ABD Hazine Bakanı Bessent, basın toplantısında İran’ın petrolünün yüzde 90’ını Çin’in aldığını belirtti. Bakan Bessent, uygulanan abluka ile bu ticaretin durdurulmasının hedeflendiğini vurguladı.
Bessent, Çinli bankalara uyarı mektupları gönderildiğini de aktardı. Mektuplarda, İran parasının hesaplar üzerinden aktığının tespit edilmesi halinde yaptırım uygulanacağı açıkça ifade edildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap