İsrail ve Lübnan arasındaki kritik üçüncü tur müzakereler, Lübnan medyasına göre gelecek hafta Washington DC’de başlıyor. Taraflar ateşkesi masaya yatıracak.
İsrail ile Lübnan arasındaki doğrudan müzakerelerin üçüncü turu, Lübnan merkezli LBCI kanalının bildirdiğine göre gelecek hafta ABD’nin başkenti Washington DC’de yapılacak. Görüşmelerin ABD Dışişleri Bakanlığı’nda iki gün sürmesi bekleniyor. Bu kritik turda Lübnan’ı eski ABD Büyükelçisi Simon Karam ve Lübnan’ın ABD Büyükelçisi Nada Hamadeh Moawad’ın temsil edeceği belirtildi.
Lübnanlı kaynaklar, Büyükelçi Moawad’ın ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun ekibiyle sürekli koordinasyon halinde olduğunu aktardı. Yaklaşan tur için hazırlık amacıyla dün ve Pazartesi günü toplantılar gerçekleştirildiği kaydedildi. Bu görüşmelerde Lübnan tarafı, İsrail’in ateşkes ihlallerine ilişkin bir dosya sundu ve çatışmaların kalıcı olarak durdurulmasını ön şart olarak vurguladı.
Taraflar, ABD’nin arabuluculuğuyla Nisan ayında iki kez bir araya gelerek bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için temaslarda bulunmuştu. İsrail ile Lübnan arasında 17 Nisan tarihinde 10 günlük ateşkes ilan edilmişti. Bu ateşkesin son tarihi ilerleyen günlerde 17 Mayıs’a kadar uzatıldı.
Ancak İsrail ordusu, ilan edilen ateşkese rağmen yoğun topçu ve hava saldırılarıyla ihlalleri sürdürüyor. Bu durum, müzakerelerin hassasiyetini ve çatışmaların durdurulması yönündeki taleplerin önemini artırıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap