Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 218 projeye toplam 2,5 milyar liralık hibe desteği sağlandığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı’nın 7. ve 9. başvuru çağrıları sonucunda 218 tarım projesine toplam 2,5 milyar lira hibe desteği verileceğini duyurdu. Bakan Yumaklı, bu önemli kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna bildirdi. Desteklenen projelerle birlikte, Türkiye ekonomisine toplam 4 milyar liralık dev bir yatırım kazandırılması bekleniyor.
IPARD III Programı kapsamında desteklenen projeler, tarımsal üretimi artırmayı ve modern altyapılarla teknolojik dönüşümü sağlamayı hedefliyor. Onaylanan 218 proje, makine parklarının geliştirilmesinden et, süt, yumurta ve kanatlı eti üretimine kadar çeşitli alanları kapsıyor. Bakan Yumaklı, bu yatırımların “bereketin yüzyılını” inşa etme vizyonunun bir parçası olduğunu ifade etti.
Bakan İbrahim Yumaklı, yapılan değerlendirmelerin ardından hibe almaya hak kazanan projelerin, üreticilere önemli bir katkı sunacağını belirtti. Bu desteklerin, tarım sektöründeki verimliliği ve rekabet gücünü artırarak ülke ekonomisine değer katacağı vurgulandı. Yeni projelerin hayata geçirilmesiyle tarımsal kalkınmanın hız kazanması öngörülüyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap