Brent petrol 110 doları aşarken, ABD Başkanı Trump’ın İran’a yönelik tehditleri ve OPEC+ grubunun üretim kararı fiyatları etkiledi. Detaylar haberimizde.
Brent petrolün varil fiyatı, haftanın son işlem gününde 110,20 dolara çıkarak haftayı tamamladı. Bu yükselişte, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik sert açıklamaları ve Orta Doğu’daki olası bir savaşın arzı kesintiye uğratabileceği endişeleri etkili oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’e verdiği röportajda İran ile anlaşma sağlanamaması halinde ülkeye yönelik saldırı planlarına değindi. Trump, İran’ın anlaşma yapmaması durumunda petrol kaynaklarını ele geçirme tehdidinde bulunarak, ülkenin altyapısını hedef alacağını belirtti. ABD Başkanı, İran’la anlaşma için tanıdığı 48 saatlik süreyi 8 Nisan’a kadar uzattığını duyurdu.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubuna üye sekiz ülke, mayıs ayında petrol üretimini günlük 206 bin varil artırma kararı aldı. Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Cezayir ve Umman’ın katıldığı çevrim içi toplantıda, küresel piyasa koşulları değerlendirildi. Üretim kesintilerinin piyasa koşullarına bağlı olarak kademeli olarak geri getirilebileceği belirtildi. Toplantıda ayrıca, uluslararası deniz yollarının güvenliğinin enerji akışı için hayati önem taşıdığı vurgulanarak, enerji altyapısına yönelik saldırıların arz güvenliğini zedelediği ifade edildi. Grubun bir sonraki toplantısı 3 Mayıs’ta gerçekleşecek.
Teknik olarak Brent petrolde 110,12 doların direnç, 109,32 doların ise destek seviyesi olarak izleneceği belirtiliyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap