Brezilya’da 158,7 milyon seçmen, devlet başkanlığı için ikinci turda sandık başında. Lula ve Bolsonaro arasındaki kıyasıya mücadelede gözler kararsız seçmende.
Brezilya’da 158,7 milyon kayıtlı seçmen, devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy kullanıyor. Yerel saatle 07.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00’de sona erecek. İlk turu önde tamamlayan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu Flavio Bolsonaro ile mevcut Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sandıkta karşı karşıya geliyor.
Seçimlerin ikinci tura kalmasına neden olan ilk tur oylamasında Flavio Bolsonaro yüzde 47,03 oy alarak liderliğini ilan etti. Mevcut Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise oyların yüzde 45,16’sını elde etti. Hiçbir adayın geçerli oyların yarısından fazlasını alamaması, ikinci tur seçimlerini zorunlu kıldı.
Anketler, ikinci turdaki rekabetin oldukça çekişmeli geçeceği yönünde. Uzmanlar, seçim sonucunun kararsız seçmenlerin tercihlerine ve sandığa gitmeyenlerin sayısına bağlı olacağını öngörüyor. Ekonomik endişeler ve yolsuzluk iddiaları, seçim sürecinin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap