Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nın önemli bir bölümünün bu yılın ikinci yarısında tamamlanacağını açıkladı. Hattın tamamlanmasıyla seyahat süreleri kısalacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nın 201 kilometre uzunluğunda olduğunu ve saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edildiğini bildirdi. Hattın tamamı, yıllık yaklaşık 30 milyon yolcu ve 59 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak.
Bakan Uraloğlu, hattın 106 kilometrelik Bursa-Osmaneli kesiminin, Bursa’yı doğrudan Türkiye’nin yüksek hızlı tren ağına entegre edeceğini belirtti. Bu kesim tamamlandığında, Bursa’dan hareket eden trenler Osmaneli üzerinden Ankara ve İstanbul’daki yüksek hızlı tren hatlarına bağlanacak.
Yeni hat sayesinde Bursa ile Ankara ve İstanbul arasındaki seyahat süreleri önemli ölçüde kısalacak. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul arasındaki yolculuklar, tamamlandığında yaklaşık 2 saat 15 dakikaya inecek. Bu gelişme, bölgedeki ulaşım ağını güçlendirecek.
Uraloğlu, Osmaneli, Yenişehir, Yenişehir Havalimanı, Gürsu ve Bursa’yı kapsayan 106 kilometrelik güzergahta kazı, dolgu, tünel ve sanat yapısı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Üstyapı işlerinde sona yaklaşıldığını belirten Bakan, bu güzergahtaki çalışmaların yılın ikinci yarısında tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
Bursa’dan başlayarak TEKNOSAB, Karacabey, Dağkadı ve Kuşcenneti’ni takip edecek diğer kesimlerdeki çalışmaların ise 2028 yılında tamamlanması planlanıyor. Bu iki aşamalı proje, Bursa’nın demiryolu ulaşımında yeni bir dönemi başlatacak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap