İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan’da 4 askerin ölümü sonrası Hizbullah’a sert çıktı. Ordusuna karşı saldırı emri veren Netanyahu, ‘Ağır bedel ödeyecekler’ dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırındaki çatışmalarda 4 İsrail askerinin hayatını kaybetmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İsrail’in saldırılara tolerans göstermeyeceğini ve Hizbullah’ın bu eylemleri nedeniyle ağır bedeller ödeyeceğini belirtti.
Netanyahu, gece saatlerinde orduya Hizbullah’a yönelik güçlü bir saldırı emri verdiğini duyurdu. Bu talimat doğrultusunda ordunun 80’den fazla terör hedefini vurduğunu ve çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdiğini ifade etti. Ardından Bekaa Vadisi’ndeki Hizbullah karargahlarının hedef alındığını ekledi.
Sabah saatlerinde Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile durumu değerlendiren Netanyahu, İsrail’in askerlerine veya topraklarına yönelik saldırıları kabul etmeyeceğini yineledi. Talimatının net olduğunu vurgulayarak, Hizbullah’ın eylemlerine karşılık vereceğini söyledi.
İsrail ordusunun, ülkenin güçlerine ve topraklarına yönelen her türlü tehdidi ortadan kaldırmak için hazırlıklı olduğunu dile getiren Netanyahu, İsrail’in kuzey yerleşim birimlerini korumak amacıyla Lübnan’ın güneyindeki güvenlik bölgesinde gerekli olduğu sürece kalacağını belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap